• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Bevattning

Filtrera
Sortera
481 produkter

Visa fler

Vanliga frågor & svar


Vad är ett bevattningssystem?

Ett bevattningssystem är en teknisk lösning som används för att automatisera och effektivisera vattning av trädgårdar, grönområden, och grödor. Det består av rör, slangar, ventiler, och sprinklers eller droppbevattningssystem som sprider vatten jämnt över marken eller växterna. Bevattningssystem kan vara manuellt styrda eller automatiserade med hjälp av timer och sensorer.

Vilken typ av bevattning när man är bortrest?

När du ska resa bort och vill säkerställa att dina växter fortfarande får den nödvändiga bevattningen är droppbevattning ett utmärkt val. Droppbevattningssystem fungerar genom att leverera vatten direkt till rötterna på dina växter, vilket ger en jämn och kontrollerad fuktighet i jorden. Detta är särskilt fördelaktigt när du är borta och inte kan övervaka bevattningen dagligen..

Hur fungerar en bevattningspåse?

En bevattningspåse fungerar genom att skapa en konstant och jämn fuktighetsnivå i jorden runt din växt. Den inbyggda vattenreservoaren i påsen håller vattnet och släpper det sedan gradvis ut i marken genom små öppningar. Detta säkerställer att växten får tillräckligt med fuktighet och näring under en längre tidsperiod, och det är särskilt användbart i torra eller varma klimatförhållanden. Ett bevattningsmagasin är självreglerande och reagerar på markens fuktighetsnivå, vilket innebär att den bara släpper ut vatten när det behövs.