• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Gräsfrö

Filtrera
Sortera
48 produkter

Visa fler

Köpa gräsfrö i storpack

Hos oss kan du enkelt köpa gräsfrö i storpack för att skapa en frodig och vacker gräsmatta. Att köpa gräsfrön i stora kvantiteter kan vara fördelaktigt för dig som har en stor trädgård, behöver renovera eller anlägga en ny gräsmatta. Hos Horto får du tillgång till högkvalitativa frösorter som är noggrant utvalda för att ge bästa möjliga resultat. Vi erbjuder ett brett utbud av gräsfrö från olika varumärken, vilket gör det möjligt för dig att välja den perfekta fröblandningen för dina specifika behov och förhållanden.

Vanliga frågor & svarNär ska man så gräsfrön?

Generellt sett är det bäst att så gräsfrön under våren eller hösten när jorden är varmare och fuktigheten är högre. Detta ger fröna en bättre chans att gro och etablera sig.

Hur lång tid tar det för gräsfrön att gro?

Tiden det tar för gräsfrön att gro kan variera beroende på flera faktorer, inklusive grässort, väderförhållanden, jordens temperatur och fuktighet. Generellt sett kan gräsfrön börja gro inom 7 till 30 dagar efter sådd, men det kan ta upp till 2–3 veckor för vissa sorter.

Hur ofta ska man vattna?

Att vattna gräsfrön ofta och på rätt sätt är avgörande för deras groddning och etablering. Under groddningsperioden bör du vattna gräsfrön regelbundet för att hålla jorden fuktig. Det är viktigt att undvika att jorden torkar ut, eftersom det kan förhindra groddning eller skada de nybildade rötterna. Beroende på väderförhållanden kan det innebära att du vattnar en eller två gånger om dagen eller varje dag.