• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Underbevattningsmattor

Filtrera
Sortera
2 produkter

Visa fler

Så använder du en underbevattningsmatta

För att använda en underbevattningsmatta effektivt är det viktigt att följa några viktiga steg:

1. Förbered mattan

Innan du använder underbevattningsmattan, se till att den är ordentligt blöt. Lägg den i en hink med vatten och låt den dra tills den är genomfuktad. Vrid sedan försiktigt ur överflödigt vatten innan du placerar den på plats. Detta är avgörande för att starta kapilläreffekten, där vattnet fördelas jämnt i mattan. En torr matta kommer inte att fungera.

2. Välj rätt krukor

De krukor du använder måste ha bottenhål som är placerade så att jorden kommer i direkt kontakt med mattan. Det är genom dessa hål som kapilläreffekten möjliggör vattenupptag.

3. Håll jorden fuktig

Det är viktigt att jorden i de krukor som placeras på mattan är fuktig. På samma sätt som mattan måste vara fuktig, behöver jorden ha tillräckligt med fukt så att den kan dra vatten från mattan och upprätthålla växternas behov.

4. Ta hand om kalkavlagringar

I områden med hårt vatten kan avlagringar samlas på underbevattningsmattan och påverka dess funktion. Om detta händer, blötlägg mattan i en svag syralösning, som vinäger, för att ta bort avlagringarna. Skölj noga innan du använder den igen.