• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Trådar

Filtrera
Sortera
16 produkter

Visa fler

Binda upp klätterväxter – Så gör du

Att binda upp klätterväxter är en viktig teknik för att ge dem rätt stöd och struktur medan de växer. Här är en steg-för-steg-guide för att binda upp klätterväxter korrekt:

1. Identifiera stödstruktur: Först och främst, se till att du har en stabil stödstruktur som växterna kan klättra på. Det kan vara en spaljé, ett staket, en pergola eller liknande.

2. Välj lämpligt material: Använd mjuk växttråd, snören eller trädgårdsband. Undvik att använda något som kan skära in i växterna när de växer.

3. Fäst tråden: Börja från växtens bas och fäst tråden lätt runt stödstrukturen. Låt en bit av tråden hänga löst för att kunna binda upp växten längs väggen.

4. Bind växten: Led försiktigt klätterväxten mot stödstrukturen och använd den lösa änden av tråden för att binda växten. Gör en löst knut eller slingra tråden runt stjälken. Se till att inte binda för hårt för att inte skada växten.

5. Upprepa vid behov: Fortsätt att följa växten uppåt och bind den regelbundet med jämna mellanrum. Se till att ge tillräckligt med utrymme för att växten ska kunna växa och inte kvävas av tråden.

6. Trimma och justera: Under tillväxtsäsongen kan du behöva justera trådarna och klippa bort eventuella överflödiga grenar eller skott för att upprätthålla en ren och organiserad struktur.