• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Gräsmattegödsel

Filtrera
Sortera
16 produkter

Visa fler

Gräsgödsel

Hortos gräsgödsel är perfekt anpassad för att stödja din gräsmatta under olika årstider. Oavsett om det är vårens snabba tillväxt, sommarens torka eller höstens förberedelser för vintern, så kan du lita på att vår gräsgödsel hjälper din gräsmatta att förbli stark och frisk. Dessutom erbjuder vi olika förpackningsstorlekar för att passa olika trädgårdsprojekt.

Gräsgödning

Vår gräsgödning är den ultimata lösningen för att upprätthålla en tät och intensivt växande gräsmatta året om. Vår särskilt sammansatta gödning är perfekt anpassad för dekorativa och representativa gräsmattor som kräver extra omsorg. Genom noggrant utvalda mineraler stimulerar vår gräsgödning tillväxten och förbättrar gräsets allmänna kondition.

6 tips för gräsmattan

För att uppnå en frodig och hälsosam gräsmatta krävs det regelbunden vård och omsorg. Här delar vi med av oss av sex praktiska tips för gräsmattan!

Jord och gräsfrö

Ska du anlägga ny gräsmatta? Då behöver du starta med bra grundmaterial. Hos oss kan du köpa gräsfrö och högkvalitativ jord för park och trädgård.

Regelbunden klippning

Klipp gräset regelbundet, särskilt under växtsäsongen. Anpassa klipphöjden efter grässorten och se till att inte klippa av mer än en tredjedel av gräset i taget för att undvika stress för gräset.

Växtnäring

Ge din gräsmatta den nödvändiga näringen genom att gödsla den enligt rekommenderat schema. Välj gödning som passar ditt gräs och säsong.

Bevattning

Se till att din gräsmatta får tillräckligt med vatten, särskilt under torra perioder. Det är bättre att vattna djupt och sällan än att ge små mängder vatten oftare. Här hittar du vårt stora sortiment av bevattning.

Ta bort ogräs

Ta bort ogräs vid behov för att hålla din gräsmatta fri från oönskade växter som kan konkurrera med gräset. Du kan exempelvis använda en ogräsflammare som bekämpar ogräs på ett miljövänligt sätt.

Bekämpa skadedjur och myror i gräsmattan

För att bekämpa skadedjur och hantera problemet med myror i gräsmattan finns det några effektiva strategier du kan använda. Myror trivs i fuktiga miljöer, så se till att gräsmattan inte är övervattnad. Du kan också prova att applicera medel mot skadedjur.