• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Jord

Filtrera
Sortera
55 produkter

Visa fler

Beställ jord på pall

Horto erbjuder ett omfattande sortiment av jord på pall. Detta passar särskilt bra för dig som planerar att arbeta på större områden. Hos oss hittar du exempelvis planteringsjord på pall, en praktisk och kostnadseffektiv lösning för större trädgårdsprojekt och landskapsplanering. Med jordsäckar på pall kan du dessutom enkelt transportera och lagra jorden, vilket sparar både tid och ansträngning.

Vanliga frågor & svar


Vad är mullrik jord?

Mullrik jord är rik på organiskt material, såsom nedbrytna växtdelar och kompost. Denna jordtyp är känd för sin mörka färg och höga näringsinnehåll, vilket gör den idealisk för odling av växter. Mullrik jord är vanligtvis välstrukturerad, har god dränering och behåller fuktighet bra, vilket skapar gynnsamma förhållanden för växttillväxt.

Vilken jord ska man ha i pallkragar?

Generellt sett är en bra jordblandning för pallkragar en mullrik trädgårdsjord som är näringsrik och har bra dränering. Här är en grundläggande blandning som fungerar bra:


Trädgårdsjord: Använd en högkvalitativ trädgårdsjord som är mullrik och näringsrik som bas. Vi kan varmt rekommendera vår jord för park och trädgård.


Kompost:Tillsätt kompost för att öka den organiska halten i jorden och förbättra dess bördighet.


Perlit eller sand: För att förbättra dräneringen och luftigheten i jorden kan du tillsätta perlite eller sand. Detta är särskilt viktigt om du odlar växter som kräver utmärkt dränering, som kaktusar eller örter.


Gödsel: Du kan också tillsätta en balanserad långverkande gödning eller använda organisk gödsel i jorden för att säkerställa att dina växter får de nödvändiga näringsämnena.


pH-justering: Om du känner till dina plants specifika pH-krav kan du justera jordens pH-nivå med hjälp av ämnen som kalk (för att höja pH) eller svavel (för att sänka pH).


Vad är såjord?

Såjord är en speciell typ av jordblandning som är utformad för att främja frögroning och tidig tillväxt av plantor. Den skiljer sig från vanlig trädgårdsjord genom att den är finare, lättare och har en jämnare struktur. Såjord innehåller vanligtvis mindre organiskt material och är ofta steriliserad för att minska risken för skadliga mikroorganismer och ogräsfrön.