• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Benmjöl

Filtrera
Sortera
2 produkter

Visa fler

Köp benmjöl i storpack

Hos Horto kan du hitta benmjöl i storpack för dina större trädgårdsprojekt. Med våra generösa förpackningar av benmjöl i storpack kan du säkerställa att du har tillräckligt med näring för att främja optimal tillväxt och hälsa hos dina trädgårdsväxter. Vi erbjuder även benmjöl på burk – perfekt för mindre trädgårdsprojekt eller för att testa benmjölets fördelar på mindre ytor.

Vilka växter vill ha benmjöl?

Benmjöl kan vara fördelaktigt för olika typer av växter. Generellt sett kan växter som har högre näringsbehov och gynnas av en ökad tillförsel av fosfor och kalcium dra nytta av benmjöl. Här är några exempel på växter som vill ha benmjöl:

Lökar och knölar

Lökar och knölar, såsom tulpaner, krokusar och gladiolus, kan dra nytta av benmjöl i planteringsprocessen. Det bidrar till att förbättra rotutvecklingen och stärker växternas förmåga att växa och blomstra.

Blommande växter

Rosor, blommande buskar och perenner kan gynnas av naturliga näringsämnen för att stimulera blomning och förbättra blomkvaliteten.

Grönsaker och örter

Växter som tomater, paprika och broccoli kan dra nytta av bemjöl för att stärka rötterna och öka skördens kvalitet.

Fruktträd

Att ge dina fruktträd benmjöl, så som äppleträd, körsbärsträd, persikoträd och plommonträd förbättrar fruktsättningen och ökar näringsupptaget.

Bärbuskar

Hallon, blåbär, vinbär och andra bärbuskar kan gynnas genom en förbättrad tillväxt och förbättring av skördens smak och kvalitet.

Användning & applicering

Användning av benmjöl i trädgården är ett effektivt sätt att förbättra jordens näringsinnehåll. När du applicerar det i trädgården är det viktigt att mäta rätt mängd och blanda det väl med jorden. Efter planteringen kan du även strö lite benmjöl runt växternas bas för kontinuerlig näring. Vattna sedan noggrant för att aktivera näringsämnena och hjälpa växterna att dra nytta av dess fördelar under växtsäsongen. Du kan exempelvis använda droppbevattning som ger en jämn vattentillförsel.