• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Markduk

Filtrera
Sortera
47 produkter

Visa fler

Markduk till pallkrage och gräsmatta

Vår markduk fungerar till både pallkrage och gräsmatta. Hortos markduk är mångsidig och utformad för att möta olika trädgårdsbehov. Oavsett om du behöver kontrollera ogräs i pallkragen eller skydda din gräsmatta under anläggningsfasen, så kan vår markduk hjälpa till att skapa en sund och välskött trädgårdsmiljö.

Varför fiberduk?

Dessa tätvävda dukar har blivit en nödvändig del av trädgårdsarbete av flera skäl. Här är några anledningar till varför du bör fiberduk:

• Fungerar som en barriär som hindrar ogräs från att växa och tränga igenom till ytan. Den minskar även risken för skadedjur som kan skada växterna.

• Hjälper till att behålla fukt i jorden genom att minska avdunstning och bidra till en jämnare vattenfördelning. Detta är särskilt viktigt under torra perioder.

• Hjälper till att reglera marktemperaturen genom att isolera jorden. Detta kan förhindra skador på växter under kalla nätter eller överhettning av rötterna på varma dagar.

• Kan förhindra erosion och skydda markstrukturen från att tvättas bort av regn och vind. Det håller även jorden på plats.

• Minskar behovet av regelbunden ogräsrensning och annat underhåll, vilket sparar tid och arbete i trädgården.

Lägga markduk

Att lägga markduk är en relativt enkel process som kan förbättra trädgårdsodlingen och minska ogräsproblemen.

1. Först bör du förbereda området genom att rengöra det från eventuella befintliga ogräs, stenar och andra ojämnheter. Mät sedan området där du vill använda markduken och klipp den till önskad storlek. Se till att du har tillräckligt med överlappning i kanterna för att täcka hela området. Om du planerar att använda den för att täcka en rabatt eller en annan planteringsyta, kan det vara bra att gräva en liten grop runt områdets omkrets för att sätta markduken i.

2. Placera duken över området och se till att den är slät och täcker hela ytan. Om du har grävt en grop, tryck ner den i gropen så att den ligger i nivå med marken. För att säkra markduken på plats kan du använda markstift eller andra förankringsmetoder. Placera dessa runt kanterna och längs mitten av duken för att förhindra att den blåser bort eller rör sig.

3. Om du vill odla växter, skär små kryss eller cirklar i markduken på de platser där du vill plantera. Gräv sedan ett hål i marken under duken och plantera din växt enligt behov. För att gömma markduken kan du täcka den med ett lager mulch, stenar eller andra dekorativa material.