• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Såjord


Såjord med perlite

Såjord med perlite är en optimal mix för att säkerställa framgångsrik sådd av grönsaker, blommor och andra växter. Perlite är ett lätt och poröst material som blandas i jorden för att förbättra dess luftighet och dräneringsförmåga. Denna unika jordblandning med perlite skapar perfekta förhållanden för fröna att gro och utvecklas, vilket resulterar i en hälsosam och produktiv trädgård eller grönyta. Horto erbjuder ett brett utbud av såjord med perlite för att passa olika växtbehov och trädgårdsprojekt.

Vad är det för skillnad på såjord och planteringsjord?

Såjord är speciellt utformad för att användas vid sådd av frön. Denna typ av jord är idealisk för de tidiga stadierna av en växts livscykel när plantorna är små och ömtåliga. Såjord har vanligtvis en finare textur och en lättare struktur för att underlätta fröns groende och de första skotten. Planteringsjord är mer mångsidig och används vanligtvis när du planterar redan etablerade plantor eller transplanterar växter från krukor eller planteringskärl. Denna jordtyp är mer näringsrik och har bättre vattenhållande egenskaper än såjord, vilket hjälper till att stödja växtens tillväxt och etablering. I vårt sortiment av jord för park och trädgård kan du hitta ett stort utbud av planteringsjord.