• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Lecakulor

Filtrera
Sortera
5 produkter

Visa fler

Köpa lecakulor hos Horto

När du väljer att köpa lecakulor från oss kan du vara säker på att du investerar i en trädgårdsprodukt som hjälper dig att skapa en sund och välmående miljö för dina växter. Vår beställningsprocess är utformad för att vara bekväm och användarvänlig. Vi erbjuder även flexibla leveransalternativ som gör det enkelt att få dina lecakulor direkt till din trädgård.

Vanliga frågor & svar


Hur använder man lecakulor?

Lecakulor använder man för att förbättra dränering och skapa en sund miljö för växter. I krukor och planteringskärl fungerar lecakulor som ett effektivt bottenlager, vanligtvis 2-5 centimeter djupt, för att förhindra övervattning och hjälpa rötterna att trivas. När du planterar i trädgårdsbäddar kan lecakulor blandas in i jord för att öka dräneringen i områden med dålig avrinning.

Vad gör lecakulor?

Lecakulor är en värdefull komponent inom trädgårds- och krukväxtodling med flera användbara funktioner. En av de mest betydande fördelarna är deras förmåga att förbättra dräneringen i jorden. Med sina små hålrum och porer möjliggör lecakulor effektiv avrinning av överflödigt vatten, vilket hjälper till att förhindra rotskador genom att undvika övervattning.

Hur mycket lecakulor i kruka?

Oavsett storlek på krukan är det en god idé att lägga ett lager av lecakulor i botten av krukan, vanligtvis omkring 2-5 centimeter djupt. Detta lager hjälper till att förbättra dräneringen och förhindra att rötterna blir blöta. Om du använder betongkrukor bör du ta hänsyn till att dessa ofta har mindre naturlig dränering än lerkrukor. Det är därför särskilt viktigt att använda ett generöst lager av lecakulor i botten för att säkerställa god dränering och förhindra att krukan blir för tung.