• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Torv


Stort utbud av gödslad & ogödslad torv

Horto har ett omfattande utbud av torv, både ogödslad och gödslad, för att möta alla dina trädgårdsbehov. Våra torvförpackningar finns i olika storlekar, vilket gör det enkelt att välja den mängd som passar ditt trädgårdsprojekt bäst.

Beställ torvblock på pall

När det kommer till omfattande trädgårdsarbeten är våra torvblock på pall den perfekta lösningen. Med en hel pall torvblock får du en effektiv och bekväm resurs för att ta hand om dina trädgårdsbehov. Dessutom är våra pallar både enkla att hantera och transportera.

Odla i torv

För att odla i torv, fyll bara dina krukor eller odlingslådor med den valda torven och plantera dina frön eller plantor som vanligt. Vattna regelbundet för att hålla torven fuktig och se hur dina växter trivs i den näringsrika miljön. Torven bör vara väl förberedd och fri från ogräsfrön och skadliga organismer. Du kan enkelt odla i torvbriketter, torvblock eller torvjord. Dessa är praktiska att använda och ger bra resultat.

Vanliga frågor & svarVad är torv?

Torv är en organisk jordart som bildas genom nedbrytning av döda växter och organiskt material i våtmarker och mossar. Det är ett resultat av långsam nedbrytning av växtrester som har ackumulerats över lång tid under vattenmättade förhållanden där syre är begränsat. Torv består huvudsakligen av döda mossor, gräs, trä och andra organiska ämnen.

Vad används torv till?

Inom trädgårdsbruk och odling används torv ofta som gödning till växter. Dess förmåga att hålla fukt och näringsämnen gör den till ett utmärkt val för grönsaker, blommor och andra trädgårdsplantor. Förutom trädgårdsbruk används torv också inom växtodlingsindustrin, där den utgör en viktig del av substrat och odlingsblandningar för att odla allt från små plantor till känsliga orkidéer. Dess unika egenskaper gör den till ett populärt val för växtodlare som behöver skapa optimala förhållanden för sina grödor.