• För alla trädgårdsälskare   |   Fri frakt: Ordervärde över 1000 kr (gäller ej skrymmande försändelser)   |   Telefon: 08-599 996 00   |   Epost: kundtjanst@horto.se

0 Varukorg

Barkmull

Filtrera
Sortera
1 produkt

Visa fler

Köp barkmull i storsäck

Välj barkmull i storsäck för att enkelt täcka större ytor i din trädgård. Barkmullen är ett utmärkt val för att bevara fuktighet och minska ogräs i rabatter och planteringar. Med våra praktiska storsäckar kan du effektivt och bekvämt förbättra din trädgårdsmiljö.

Barkmull - Användning

Här är några vanliga användningsområden för barkmull:

Jordförbättring

Barkmull är utmärkt för att förbättra jordens struktur. Det hjälper till att öka jordens luftighet, dränering och fuktretention. Genom att blanda barkmull i din trädgårdsjord kan du skapa en hälsosam och näringsrik miljö för växter att växa i.

Rabatter

Det används ofta som ett täckmaterial i växtrabatter och hjälper till att bevara fuktighet i jorden, minskar ogräs och skapar en ren och prydlig utseende i rabatterna. Det är särskilt fördelaktigt för perenna-rabatter och buskage.

Gångvägar och stigar

Materialet kan användas för att skapa gångvägar och stigar i trädgården. Det ger en naturlig och estetiskt tilltalande yta som är bekväm att gå på.

Trädstamsskydd

Att placera barkmull runt trädstammar hjälper till att skydda rötterna mot temperaturförändringar och fuktavdunstning. Det kan också förhindra gräs och ogräs från att konkurrera med trädet om näring.

Torv eller barkmull?

Torv är utmärkt för att förbättra jordens struktur och fuktretention, särskilt för växter som trivs i sura jordar. Å andra sidan är barkmull ett utmärkt täckmaterial som hjälper till att behålla fuktighet i marken och samtidigt minska förekomsten av ogräs. Så, om du behöver näringsrik jord och har specifika växter som trivs i surare förhållanden, är torv ett bra val. Barkmull är perfekt om du vill bibehålla fuktighet i marken och minska trädgårdens underhåll.